• Hulp bij al uw afvalvragen
  • Online inzicht en beheer

Horeca en recreatie

Wist u dat...

In de horeca veel verschillende afvalstromen vrijkomen, en tot ca. 50% van het afval gescheiden wordt ingezameld?

  • Uw branche
  • Uw afvalstromen
  • Uw containers
  • Uw bestelling

Selecteer de afvalstromen van uw bedrijf

Mist u een afvalsoort?

Laat het ons weten, wij kunnen u ongetwijfeld verder helpen

Waarom afval scheiden in de horeca?

Door afval te scheiden zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig, en raakt de aarde dus minder snel uitgeput. Voorbeeldje: u gooit uw glas bij het restafval. Deze wordt verbrand. Hierdoor wordt voor een nieuwe fles opnieuw zand, kalk en soda uit onze aarde gehaald. Had u uw fles in een glasbak gegooid, dan is voor de nieuwe fles nog maar een klein deel nieuwe grondstoffen nodig. Bijkomend voordeel: bij de productie van gerecyclede flessen wordt 15-20% energie bespaard t.o.v. flessen met alleen nieuwe grondstoffen.

 

Wat gebeurt er met het afval uit uw zaak?

Gescheiden stromen als papier en glas worden verwerkt tot een nieuwe grondstof of product. Zo wordt het koffiedik dat wij inzamelen, gedroogd en verwerkt tot bio-pellets waarmee bijvoorbeeld uw huis verwarmd kan worden. Met uw restafval wekken wij o.a. bij onze afvalenergiecentrale ReEnergy groene stroom op. Daarnaast wordt het warme water dat hierbij vrijkomt gebruikt om woonwijken, kassen of scholen te verwarmen.